Carmen Dumitrescu „Nu pot ei trola cât poate publicul accesa.”

0
303

Trebuie să vă spun niște lucruri, pentru că e posibil ca în curând să fiu blocată aici. Că așa e când faci presă liberă în România. Săptămâna trecută am scris, după cum ați văzut, în exclusivitate, despre cazul profesorului pedofil de la Zimnicea, care e și consilier județean PSD. Faptul că am scris a dus la sesizarea poliției și la arestarea personajului. Toate bune și frumoase, numai că… în zilele respective am primit o grămadă de mesaje private foarte urâte, în care eram insultată oribil. Sâmbătă dimineața m-am trezit cu mesaje de la Facebook prin care mi se comunica faptul că toate articolele despre cazul profesorului pedofil mi-au fost șterse pe motiv de spam.

Tot în dimineața aia am remarcat faptul că mi s-a spart site-ul publicației. Firma care se ocupă de mentenanța site-ului mi-a spus că a fost un atac profesionist și că probabil cineva a fost angajat să dea site-ul jos. Problema s-a rezolvat acum, însă Facebook continuă să șteargă și alte articole publicate la mine sau pe Investigatoria, probabil pe fondul unui atac masiv al trolilor. Eu bănuiesc că sunt pesediștii care vor să îmi arate că, dacă l-am băgat pe consilierul lor la mititica, și ei îmi pot închide gura.

Vă scriu toate astea, pentru că la fiecare câteva ore, Facebook mă anunță că îmi șterge postări noi și vechi, pe motiv de încălcare a standardelor comunității.
Și uite așa e când faci presă serios, dar singur. Culmea e că am scris, de-a lungul timpului, despre multe personaje din țară, inclusiv pe considerente de abuz. Însă niciodată n-a mobilizat până acum cineva o armată de troli ca să-mi închidă gura. Iată, însă, că există unii suficient de mizerabili încât să se preteze la așa ceva. Iar presă liberă în condițiile astea, iată, e greu să faci…

Vă spun toate astea, ca să știți de ce tac, în caz că voi fi blocată. Dar, în același timp, vreau să știți că nu las lucrurile așa și că voi continua să scriu cu același devotament față de interesul public pe care l-am avut mereu pe www.investigatoria.ro. Și, dacă n-o să mai pot scrie aici, urmăriți pagina Investigatoria, pagina mea de jurnalist sau căutați site-ul să vedeți la ce muncim. Nu pot ei trola cât poate publicul accesa.

Carmen Dumitrescu 

Lasă un răspuns